Testamente (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113089829

Testamente E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-01-24

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2019!

"Hon är så bra att jag blir vansinnig." Expressen

"Jag är fullkomligt uppslukad ända från start, för Wähä kan verkligen skriva." Dagens Nyheter

Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente.

I Testamente möter vi Annie, som när hon blir gravid motvilligt åker hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje. Ingen blir särskilt glad över att se henne.

Det här är nämligen en familj där en stor hemlighet ständigt hänger över dem. Två föräldrar och tolv barn, fjorton beroende på hur man räknar, som aldrig kommit överens.

Testemente är en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Testamente. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Händelserik och tempofylld
    Ulla-Britt Ahlström, 18 december 2019

    Tyckte om boken som fängslade och fångade en och man vill bara läsa vidare för att veta hur det går med alla i familjen och huvudpersonen i synnerhet. Målande beskrivningar som gör att man kan se allt framför sig som i en film. Det enda negativa är att Nina växlar från att beskriva en person till en annan många ggr, vilket ibland kan upplevas lite rörigt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Wähä