Om tiden inte finns : tankar om den nya fysiken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Pär Svensson
ISBN
9789113089836
Om tiden inte finns : tankar om den nya fysiken (e-bok)

Om tiden inte finns : tankar om den nya fysiken (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-03

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I sin senaste bok utforskar Carlo Rovelli - författare till den framgångsrika Sju korta lektioner i fysik - en gren inom fysiken vi alla kan förhålla oss till, därför att det är en gåta för såväl forskare som för alla andra. Genom historien har förståelsen av tid skiftat oerhört, från Newtons till Einsteins upptäckter, fram till dagens kvantteorier och loopkvantgravitation, som Rovelli själv är specialist i.

Tiden, som alltid var en faktor i Newtons beräkningar, lämnas i dagens fundamentala ekvationer helt åt sidan. Dåtid och framtid är inte längre varandras motsatser. Och det som inte längre är sant inom fysiken är något alla andra utgår från är sant - tiden här och nu. Varför minns vi det förflutna, men inte framtiden? Är det vi som existerar i tiden eller tiden som existerar i oss? Vad betyder det egentligen att tiden "går"? Hur är tiden kopplad till vår ställning som subjekt? Vad är det man hör när man hör tidens gång?

Detta är bara några av de många vetenskapliga frågor boken tar upp, tillsammans med en genomgång av vad fysiken brukade vara och vad den håller på att bli i dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om tiden inte finns : tankar om den nya fysiken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte helt konsistent.
    Stigge, 31 augusti 2019

    Helt ok så länge han höll sig från de filosofiska utläggningarna. Där blev det sådär.Gillade inte resonemanget kopplat till tidens roll i relation till människans perception av sin omvärld.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carlo Rovelli