Kurt Björklund : en annorlunda världsomseglare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2018-03-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form) / Andersson, Klas (foto)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
391 g
SAB
Nt
ISBN
9789113090191
Kurt Björklund : en annorlunda världsomseglare (häftad)

Kurt Björklund : en annorlunda världsomseglare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-03-29
170
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Redan vid unga år bestämmer sig Kurt Björklund för att lämna statarlivet i Skåne och gå till sjöss. När andra världskriget bryter ut lever allt sjöfolk farligt och Kurt får se sina kamrater dö när det fartyg han kallar sitt hem sänks av tyska bombplan. För att hämnas sina vänner anmäler sig Kurt som frivillig till engelska armén och den 6 juni 1944 går han i främsta ledet vid landstigningen i Normandie. Ungdomens omtumlande upplevelser kommer att forma ensamseglaren Kurt Björklund.

Vid femtionio års ålder kastar han loss för sin första världsomsegling, och vid hemkomsten tre år senare hyllas han som en hjälte av tusentals människor. Den första seglatsen följs av ytterligare två fullbordade varv runt jorden och han blir den förste skandinav som ensam rundar alla de klassiska hornen. Med stor viljestyrka och handlingskraft står han upp mot alla prövningar. Stormar som välter båten, bryter riggen och pressar sinnet till självmordets rand; fientliga valar och förrädiska ebb- och fl odområden - äventyr som får uppmärksamhet både i svensk och internationell press. Kurt berättar om sina upplevelser på kassettband som han skickar hem till Sverige. De går som följetong i Radio Malmöhus i mitten av 80-talet och trollbinder tusentals lyssnare.

I och med denna bok, skriven i samarbete med Marie Blomqvist, har en större publik fått ta del av denna annorlunda världsomseglares äventyr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kurt Björklund : en annorlunda världsomseglare
  2. +
  3. Himmel och Helvete sanningen om att segla jorden runt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himmel och Helvete sanningen om att segla jorde... av Lena Ekblom (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna