Därför funkar meditation : hur buddhismen kan hjälpa dig till ett sannare liv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulrika Junker Miranda
ISBN
9789113090511
Därför funkar meditation : hur buddhismen kan hjälpa dig till ett sannare liv (e-bok)

Därför funkar meditation : hur buddhismen kan hjälpa dig till ett sannare liv E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-05-03

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I hjärtat av buddhismen hittas ett tydligt påstående: Anledningen till att människan lider är att hon inte ser världen klart. Vår hjärna, med fokus på överlevnad, signalerar gärna fara även för det som inte hotar oss, vilket riggar våra sinnen för oro, depression och girighet.

Så vad kan vi då göra för att leva lyckligare? Jo, buddhismen levererar också ett svar, en tydlig väg framåt: genom meditation kan vi lära oss att se världen, och oss själva, med större insikt, och på så sätt nå en varaktig och sann lycka.

Robert Wright utgår från sin egen resa, inklusive misslyckade meditationsförsök och retreatvistelser, och visar hur meditationen kan lära oss att släppa greppet om ängslan, ånger och ilska, och öka vår förmåga att uppskatta skönhet och andra människor. Han visar också hur denna förändring kan gå till.

Anekdoterna om författarens eget sökande berättas med en hel del självironi. Samtidigt tar han oss pedagogiskt igenom alltifrån den buddhistiska idétraditionen till hjärnforskningens senaste rön. Hela tiden med ett skarpt öga på vår samtid och oss själva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Wright