Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2019-08-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hosseini, Sepidar (form) / Göransson, Kajsa (foto)
Dimensioner
192 x 140 x 22 mm
Vikt
390 g
SAB
Oe
ISBN
9789113091679
Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb (inbunden)

Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-14
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som säger: Det är inte coolt att begå brott, det är coolare att kunna sin rätt.

Fatta lagen! är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Till exempel förklarar den vad som är att förolämpa och vad som är förtal. Varför det aldrig är en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebär. Om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss eller om en polis har rätt att trycka upp dig mot en vägg och visitera dig.

Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här kommer lagen förklarad på ett sätt som alla kan förstå. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjälp av den här boken ska du veta vad som gäller när - eller helst innan - du hamnar i en rättssituation.

Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av; immaterialrätt, sexualbrott, misshandel, väktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men även juridik kring bostäder och civil olydnad.

Dona Hariri vill med den här boken ge alla medborgare rätten till sin rätt. Läs på och fatta lagen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb
 2. +
 3. Spara mindre - får ut mer : tre steg som får dina sparpengar att växa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spara mindre - får ut mer : tre steg som får di... av Claes Hemberg (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Matnyttig bok!
  Ann, 6 september 2019

  Denna bok rekommenderas varmt! Passar såväl gammal som ung. Jag som 67-åring har också haft glädje av den. En perfekt present till vännen som till barnbarnet.

 2. Äntligen!
  Janna, 5 september 2019

  Tydlig och lättbegriplig! Dessutom enkelt att relatera till de områden som lyfts. Alla är situationer som man stöter på i sin vardag. Ingen krångel och rak på sak. Min givna present till alla framöver!

 3. För tonåringar....enbart!?
  Ek Dr Flor, 3 september 2019

  Språket är på gränsen till barnsligt och innehållet är på låg nivå. Inget för vuxna och frågan är om innehållet intresserar en tonåring.

Visa alla 3 recensioner