Tjänarinnans berättelse (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (258.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2019-01-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Maria Ekman
ISBN
9789113092089
Tjänarinnans berättelse (ljudbok)

Tjänarinnans berättelse (ljudbok)

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-01-04
118
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I en nära framtid i det som en gång var USA men som nu är den kristet fundamentalistiska republiken Gilead lever Tjänarinnan Offred. Offred har precis som många andra kvinnor från början levt ett vanligt liv med man och barn men har nu blivit statlig fånge eftersom hon är fertil. Miljöförstöring och promiskuitet har nämligen gjort att antalet fertila kvinnor i Gilead minskat kraftigt och man har utsett de fruktsamma till att bli Tjänarinnor, som genom sina samlag med härskarklassens män, Anförarna, ska säkra människorasens framtid. Tjänarinnorna står under ständig bevakning eftersom det inte saknas statsfiender i Gilead. Muslimer och svarta har redan deporterats till apartheidliknande områden. De Tjänarinnor som passerat fertil ålder och Okvinnorna, de som inte kan få barn, skickas till Kolonierna. Där får de ta hand om de döda och det giftiga och radioaktiva avfallet på sophögarna. Med jämna mellanrum anordnas ett slags offentliga lynchningar kallade Bärgningar, då Tjänarinnor sparkar ihjäl en statsfiende med Anförarnas hustrur som åskådare. Offred väntar på den dag då hon ska kunna fly, eller dö, och äntligen bli fri.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Tjänarinnans berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gilead
  Kbra , 24 februari 2020

  Helt ok bok. Blev nyfiken att läsa den efter Tv-serien "A handmaids tale". Störde mig dock på det otidsenliga behovet av att folk fortfarande rökte cigaretter innan samhällskollapsen, men jag antar att författaren antog att cigarettrökning skulle fortsätta vara populärt i framtiden då hon skrev boken 1985.

 2. Uppläsaren förstör hela boken.
  Läslusen, 24 december 2019

  Må hända att mitt betyg är en aning orrötvis med uppläsaren försörde hela upplevelsen och jag kunde inte ens lyssna färdigt på boken. Uåpläsaren låtes som någon som inte kom med med i teaterskolan och nu bestraffar oss genom att läsa in böcker på ett överdrivet och enerverande sätt. Ska menorera namnet så hon inte lyckas förstöra fler böcker för mig.

 3. Klassiker!
  Kompassros, 15 december 2019

  Ville se tv-serien men lyssnade på boken istället. Mycket nöjd med beslutet. Viktig text som är inläst på bra sätt.

 4. Sådär
  Kicki Ortbäck, 24 oktober 2019

  Hade högre förväntningar efter vad alla har sagt om TVserien. Lite väl många beskrivningar, kändes en aning drygt. Men språket är bra förstås!

 5. Mycket bra
  Ellen, 19 mars 2019

  En stark berättelse där vi får följa Offred som tjänarinna. Mycket beskrivningar av hennes tankar och av händelserna i boken. Serien The Handmaid's tale första säsong är baserad på händelserna från den här boken. Båda är väldigt bra!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Margaret Atwood