Den blinde mördaren (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
592
Utgivningsdatum
2019-05-15
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
The Blind Assassin
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
305 g
SAB
Hce
ISBN
9789113092546
Den blinde mördaren (pocket)

Den blinde mördaren

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-05-15
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den blinde mördaren Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Tio dagar efter krigsslutet körde min syster Laura av vägen på en bro."

Laura Chases äldre syster, Iris, blev vid 18 års ålder bortgift med en framgångsrik företagsledare. Nu är hon fattig, 82 år gammal och bor i Port Ticonderoga, en liten stad som före första världskriget mer eller mindre styrdes av deras då mycket förmögna familj. Samtidigt som Iris klagar över sin numera opålitliga kropp tänker hon tillbaka på sitt långt ifrån exemplariska liv och de risker hon har tagit. I fokus står de händelser som inträffade i samband med systerns tragiska och alltför tidiga död.

Först och främst handlar det om publiceringen av Den blinde mördaren, en roman som gjorde den döda Laura Chase ökänd men också gav upphov till en sannskyldig kult. Iris lever nu "i skuggan av Laura". Lauras roman som var sexuellt mycket frispråkig för sin tid - det oroliga 1930-talet - handlar om en vågad kärlekshistoria mellan en rik ung kvinna och en man på flykt. Under sina hemliga möten i hyresrum och på sjaskiga kaféer underhåller de två älskande varandra genom att hitta på en otäck berättelse i bästa kiosklitteraturstil.

Samtidigt som den påhittade historien slingrar sig fram genom kärlek och svartsjuka, självuppoffring och svek, gör också den verkliga historien det, och båda närmar sig med förfärande hastighet krig och katastrof.

Den blinde mördaren är en upprörande, fruktansvärd och fängslande roman med drastisk humor och mörk dramatik - Margaret Atwood tar helt enkelt andan ur läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den blinde mördaren
  2. +
  3. Rövarbruden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rövarbruden av Margaret Atwood (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den blinde mördaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oväntat!
    Taina, 31 december 2019

    Boken är bra och den har en något oväntad upplösning. Jag njuter oftast av att läsa böcker av Margaret Atwood och så även av denna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margaret Atwood