Historiens metoo-vrål : är jag inte människa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2019-04-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
183 x 116 x 18 mm
Vikt
244 g
SAB
G
ISBN
9789113092683
Historiens metoo-vrål : är jag inte människa (inbunden)

Historiens metoo-vrål : är jag inte människa

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-08
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Skönlitteraturen är en minnesbank över människans vara i historien, alla hennes erfarenheter, upplevelser och känslor. Därmed även alla sorters övergrepp på flickor och kvinnor från Antiken fram till idag.

Ebba Witt-Brattströms bok Historiens metoo-vrål tjuvkopplar en tvåtusenårig tradition av vittnande om sexuellt våld mot kvinnor med dagens metoo-utsagor.

Med stöd i några av litteraturhistoriens viktigaste kvinnoröster samlar hon här en ny kategori vittneslitteratur. Det kan handla om japanska postorderbrudars fasansfulla bröllopsnätter i 1920-talets USA, eller sexuellt våld mot arbetarflickor under samma tid, om den miljon tyska våldtäktsoffer som betalade nederlagets pris 1945, om en konkubins liv i 1800-talets Kina, om pedofila övergrepp i 1000-talets japanska hov, eller i det slutande 1800-talets Katrineholm, om pedofil incest i 1900-talets Sverige, Norge, Danmark eller i en högt bildad engelsk överklassmiljö kring förra sekelskiftet.

"Det är en händelse för oss kvinnor när Ebba Witt-Brattström ger ut en bok. Jag blir modig, upprymd, glad. Systrar, kvinnokampen lever!" Yvonne Gröning, Dala-Demokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historiens metoo-vrål : är jag inte människa
 2. +
 3. Århundradets kärlekskrig : en punktroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Århundradets kärlekskrig : en punktroman av Ebba Witt-Brattström (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Historiens metoo-vrål : är jag inte människa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Angelägen, renande och upplyftande
  Morgonstjärnan, 11 juli 2019

  Djupt skakande, men ger också en ökad förståelse för varför vi fortfarande lever i en värld där alla människor inte anses ha lika stort värde och visar roten till att majoriteten av kvinnor i på vår jord anses vara handelsvaror, för männen att fördela mellan sig. Tack Ebba Witt-Brattström, för att du orkade fördjupa dig i detta tunga ämne!

 2. Metoo vrålet

  Viktig bok om hur vi kvinnor runtom hela världen förnedras och våldtas. Skulle vara litteratur i skolan. Tycker att framförallt männen bör läsa denna bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ebba Witt-Brattström