Madonna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2019-10-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 120 x 20 mm
Vikt
284 g
SAB
Hc
ISBN
9789113092751
Madonna (inbunden)

Madonna

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-10-02
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det börjar med en kyss. Eller ännu tidigare. I värmen mellan två armar alldeles nära varandra. Eller kanske tidigare än så. I händelser som finns nedskrivna i myndighetsdokument och såna som saknas där.

Hon tänker på mannen som velat lära henne allt om skrivandet. Hon tänker på maken hon inte längre orkar tänka på. Hon tänker på om det är möjligt att vara både moder och kropp. Hon tänker på hur det skulle vara att få vila ut nånstans, hos nån. Hon kan inte längre skriva, men hon skriver ändå.

Sara Villius har fått ett kultrykte bland unga författare och läsare med Sex och Battle, stenhårda litterära skildringar av uppväxt, sexualitet och skrivande. Det är över tio år sedan senaste romanen, Sex, utkom. Men nu är Sara Villius äntligen tillbaka, och hennes blick är skarpare än någonsin. I Madonna granskas vuxenlivet, kärnfamiljen och moderskapet lika kompromisslöst som hon tidigare undersökt ungdomen. Villius har skrivit en skoningslös undersökning av vad det är att vara kvinna och moder, madonna och kropp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Madonna
 2. +
 3. Ett år av vila och avkoppling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett år av vila och avkoppling av Ottessa Moshfegh (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Madonna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk bok
  Florentina, 23 januari 2020

  Denna bok skildrar kvinnans plats i vardagen. Författaren tvekar inte på att visa den äckliga sanningen och blotta de innersta tankarna hos kvinnan. Boken går in i kvinnan som individ och visar hur hon som mor, fru, älskare och dotter skapat sin egen relation till sig själv utifrån hur samhället värderar henne. Men den låter även kvinnans vilja att bryta från den heliga, perfekta normativa kvinnan som samhället anser är värd något. Detta är en bok som säkert många kan relatera till på plan du inte visste att du kunde.

 2. Är detta en bok?
  Boknörd, 12 januari 2020

  Det finns ingen röd tråd i den s.k. boken.. Det är bara massa korta stycken uppradade utan samband.Vill inte rekommendera denna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Villius