Mordet på kommendören : första boken (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mordet på kommendören (del 1)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2019-08-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
Kishidancho Goroshi. 1
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
262 g
SAB
Hce
ISBN
9789113093062
Mordet på kommendören : första boken (pocket)

Mordet på kommendören : första boken

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-08-14
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Huvudpersonen är en trettiosexårig porträttmålare som bor i Tokyo. Efter att hans hustru plötsligt en dag låtit meddela att hon vill skiljas avbokar han allt och reser sin väg. Han hamnar i ett avskilt hus högt uppe på ett berg och bestämmer sig för att framöver måla landskap istället för porträtt.

På vinden i det märkliga huset påträffar han av en händelse en målning med titeln "Mordet på kommendören". Motivet tycks vara ett brutalt mord på 500-talet men anspelar samtidigt på Mozarts berömda opera Don Giovanni som skrevs först i slutet av 1700-talet. Inte långt därefter hör en gåtfull IT-miljardär av sig och vill beställa ett porträtt.

Haruki Murakamis nya roman i två delar, Mordet på kommendören, handlar om den gäckande konsten och flyende tiden. Platsen är lika mycket ett stilla japanskt landskap i nutid som förintelsen och Nanjingmassakern i Kina 1937. Boken är Murakamis mest ambitiösa roman sedan trilogin 1Q84 (2011) och vållade stor debatt i hemlandet för det sätt på vilket den grep sig an politiskt känsliga ämnen. Den andra och avslutande delen kommer på svenska i början av 2019.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mordet på kommendören : första boken
  2. +
  3. Mordet på kommendören : Andra boken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mordet på kommendören : Andra boken av Haruki Murakami (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mordet på kommendören : första boken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fantastisk läsupplevelse
    Katarina , 13 februari 2020

    Inte kunde jag tro att en för mig okänd författare till en bok som min son rekommenderat, skulle vara så spännande och välskriven. Min tro var att jag inte någonsin skulle få möjlighet att läsa något lika skickligt skrivet som Henry James böcker. Men jag hade fel, denne författare, den intrig och de personbeskrivningar i boken är helt igenom trovärdiga och slår en med häpnad. Den som inte läser denna bok går miste om något. Det skulle inte förvåna mig om författaren kommer att nomineras till Nobelpris

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Haruki Murakami