Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113093291

Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-01-25

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När fyrabarnsmamman och gymnasieläraren Åsa Axelsson går in i väggen har hon inget val: hon måste tänka om. Slut på slänga och slösa. Slut på obegränsat med mjölk och evighetsduschar för barnen. Grönsaksodling istället för greklandsresa.

Men det som börjar i ekonomisk nödvändighet blir snart en livsstil - och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge. Märkligt nog råder balans även på bankkontot. Lönearbetet och stressen visar sig ha skapat utgifter.

En fråga väcks: Varför sliter vi ut oss, borde vi inte försöka leva annorlunda?

Åsa Axelsson berättar roligt, dråpligt och trotsigt om sitt tankeväckande ekonomiska experiment. Boken är också ett skarpt och provokativt inlägg i debatten om synen på arbete och hur samhället ska se ut.

Kanske är det dags att ställa ekorrhjulen på soptippen?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ändrat beteende
    Mimmi, 25 februari 2024

    Har både lyssnat och läst boken. Språket är inte trist som man skulle tro. Kanske kan inte allt anammas men lite kan man allt ta till sig. Vi behöver slla tänka om. Jordens resurser är begränsade, alla måste dra sitt sttå till stacken.

Visa alla 1 recensioner