Björnkvinnan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2020-04-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Fabian (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
191 g
SAB
Hc
ISBN
9789113093383
Björnkvinnan (pocket)

Björnkvinnan

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-04-16
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 1542 följer en föräldralös ung kvinna sin förmyndare på en kolonialexpedition till Nordamerika. Resan blir beskriven av tre franska renässansförfattare och många år senare vänder sig en nutida författare till dem för att förstå vad som hände. Från den första dagen då författaren får höra talas om Björnkvinnan kan hon inte släppa tanken på henne. Hon tänker på ön i världens största estuarium och en enda ensam människa på den. Hon tänker på mörkret och svälten och kölden och en kvinna med gevär, klädd i djurhud.

I framskrivandet av Björnkvinnan tränger författarens liv in. Utforskandet vävs samman med frågor om varför hon skriver, vad en berättelse är, vem författaren en gång var och vad hon har blivit: "Mitt skrivande hade fört mig ut i en tillvaro av utsatthet men det hade också varit ett sätt för mig att skydda mig själv mot allt det jag upplevde hotade mig."

Karolina Ramqvists roman berättar den fantastiska historien om Björnkvinnan och låter samtidigt läsaren bli delaktig i dess tillblivelse.

"Björnkvinnan är en bländande intellektuell roman och när Ramqvist väl ger efter för föreställningen om moderskapet som en lägre stående tematik i berättelsen, och i stället skildrar skuldkänslorna i förhållande till det som gått förlorat, blir texten också drabbande." SvD

"Björnkvinnan liknar på samma gång ett öppet sår och en sluten mussla, den är både trevande och skickligt kontrollerad." Nordvästra Skånes Tidningar

"Att läsa den här boken liknar att vara delaktig i ett autentiskt samtal, där du får öva dig i att vara aktsam på nyanser och subtiliteter." Falköpings Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Björnkvinnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Missuppfattning
    x, 1 december 2020

    Trodde ändå att fokus i boken skulle vara på björnkvinnan, inte på författaren och hennes research om björnkvinnan. Tycker därför personligen att baksidestexten är lite missvisande då författarens liv inte bara "tränger in" utan tar över berättelsen så att den framstår som närmast självbiografisk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karolina Ramqvist