Fartygets ögon (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ingrid Barröy (del 3)
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Rigels öyne
Medarbetare
Hole, Stian (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
122 g
SAB
Hce
ISBN
9789113093482

Fartygets ögon

(23 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-02-12
89
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingrid Marie Barrøy är född och uppvuxen på den lilla ön Barrøya i nordligaste Norge. Hennes dotter Kaja har nyss fyllt tio månader, året är 1946 och kriget är över. Men ännu syns spåren efter ockupationen, till och med på den lilla ön som påminner om ett fotspår i havet.

I Fartygets ögon inleder Ingrid sitt sökande efter Kajas far, den ryske soldaten Alexander som befann sig ombord på tyska fångskeppet M/S Rigel när det sänktes av de allierade i november 1944. Över 2000 personer omkom i katastrofen, varav de flesta var fångar från Östeuropa. Ingrid räddade livet på den svårt nedkylde Alexander, förälskade sig i honom och födde hans barn. Men kriget tvingade honom på flykt och nu är frågan vad det blev av honom. Fick han hjälp? Blev han infångad? Är han död eller vid liv

Roy Jacobsen har med sina tre senaste romaner skrivit fram ett hisnande vackert, poetisk och tidvis brutalt kvinnoporträtt - Ingrid Marie Barrøy är en av de romangestalter som för alltid lever kvar hos läsaren. Barndomsåren i De osynliga och vuxenblivandet i Vitt hav följs nu av modersskildringen i Fartygets ögon. Ett fullödigt magnum opus växer fram i händerna på en av den nordiska litteraturens giganter.

"Roy Jacobsen är Norges främsta nu levande författare" SvD
"Oerhört vacker." DN
"Spännade hela vägen." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fartygets ögon
  2. +
  3. Vitt hav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitt hav av Roy Jacobsen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fartygets ögon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fartygets ögon
    Agnes Henriette, 8 januari 2022

    Man påbörjar läsningen med stor förväntan efter att ha läst de två första. Men den tredje är inte ens i närheten av föregångarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roy Jacobsen