De (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-01-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ninni Holmqvist
ISBN
9789113093796
De (e-bok)

De (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-01-23
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vi skrattar och skrattar, vi gråter och gråter. Inte högljutt garvande eller hulkande, men tyst och intensivt och nästan på samma gång. Så är det att läsa Helle Helle."
Politiken

Hon och hennes mamma bor på många olika ställen i den lilla staden. För tillfället i en hörnlägenhet som inte ser ut att vara mycket för världen. Det har alltid bara varit de två.

I april upptäcker hennes mamma att det är något fel med kroppen. Oktober blir en lång månad i väntan på svar från sjukhuset. Samtidigt börjar hon på en ny gymnasieskola i Maribo. Här träffar hon Tove Dunk, Hafni, Bob, Ökenkängorna och alla de andra.

De är en skildring av en mor och dotter och deras relation. Det är en berättelse om sjukdom, kärlek och gymnasietiden i början av åttiotalet.

de fick ett magnifikt mottagande i Danmark och Helle Helle räknas till en av Danmarks främsta samtida författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helle Helle

  • Rödby-Puttgarden

    Helle Helle

    Inom loppet av en vecka dör fyra personer i Rödbyhamn. Men detta händer inte i en thriller, utan detta är en vardaglig berättelse, som ändå blir just - dramatisk. Helle Helle fick mycket uppmärksamhet när hennes roman Rödby-Puttgarden kom ut på sv...

  • Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man

    Helle Helle

    Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman "Ner till hundarna". Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009. I Danmark är hon en etablerad författare ur den yngre ge...

Bloggat om De