Nästa gång elden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2019-03-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Olof Starkenberg
Originaltitel
The Fire Next Time
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
324 g
SAB
Ohe
ISBN
9789113093833
Nästa gång elden (inbunden)

Nästa gång elden

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-03-20
299
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nästa gång elden togs emot som en omistlig uppgörelse redan när den första gången publicerades 1963. James Baldwins unika förmåga att skriva med lika mycket vrede som ömhet avtäckte här rasismens öppna och dolda mekanismer, och visade på hur förtrycket bygger ett maktfullkomligt system där somliga räknas som förlorare och somliga ger sig själva rätten att utplåna alla andra.

Utgångspunkten är författarens egen uppväxt i Harlem och hur han konsekvent utsattes för en vardagsrasism som kom att följa honom resten av livet. Men det personligt hållna skrivsättet - utformat som två brev - öppnar också blicken och skänker möjlighet till försoning kring grundläggande mänskliga värden.

Samtidigt är förbehållet tydligt formulerat: "Vill jag verkligen bli integrerad i ett brinnande hus?" Ty om det inte är möjligt att enas om en gemensam lösning så blir följden en fullskalig katastrof. Därav titeln: Nästa gång elden.

New York Times kallade Baldwins essä för "en predikan, ett ultimatum, en bekännelse, en angivelse, ett testamente och en krönika". Nu presenteras Nästa gång elden i Norstedts klassikerserie i en reviderad översättning och med ett nyskrivet förord av Aleksander Motturi, som tidigare i år ledde en hel föreläsningsserie utifrån James Baldwins tidlösa mästerverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nästa gång elden
  2. +
  3. Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi hade makten i åtta år : en amerikansk tragedi av Ta-Nehisi Coates (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Baldwin