Dunning-Kruger-effekten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-11-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113093864

Dunning-Kruger-effekten E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-11-11

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den namnlöse huvudpersonen och hans flickvän Maria har bjudit vännerna Otto och Agnes på middag. Otto och Agnes är mycket olyckliga då deras katt Frodo har rymt eller möjligen ramlat ut genom fönstret. Middagen är redo. Dramat kan ta sin början.

Dunning-Kruger-effekten kan läsas som en bildningsroman eller antibildningsroman, det är upp till läsaren. Romanen utspelar sig under några varma sommarmånader 2018. Huvudpersonen läser den kanadensiske psykologen Jordan B. Petersons 12 Livsregler: Ett motgift mot kaos, låtsas att han är författaren Michel Houellebecq, via vad han kallar »Houellebecq-tänkandet«, influeras av filmen Blade Runner 2049 och fastnar i en vanföreställning om att flickvännen Maria kanske i grund och botten är en android eller möjligen bara en hallucination.

Efter två diktsamlingar återvänder Andrés Stoopendaal med besked till romanen. Termen Dunning-Kruger-effekten beskriver en psykologisk hypotes som innebär att den som är inkompetent också är oförmögen att förstå sin egen inkompetens.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dunning-Kruger-effekten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gav upp
    Peter , 27 december 2021

    Gav upp efter 70 sidor, kanske missade jag det bästa. Förstod inte vad syftet var med boken. Borde vetat mer innan

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrés Stoopendaal