Ett andra anstånd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2019-04-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Norstedts atelier (form)
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
583 g
SAB
Lz Myrdal, Gunnar
ISBN
9789113094489
Ett andra anstånd (inbunden)

Ett andra anstånd

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-04
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"2019 fyller jag 92. Om jag inte dött eller blivit dement dessförinnan arbetar jag då fortfarande vid tangentbordet som skriftställare. Men har vid det laget rimligtvis inte mycket tid kvar. I sjuttiofem år, ända sedan jag som sjuttonåring började på Värmlands Folkblad har jag vid tangentbordet verkat publikt, först som journalist under volontärtiden, sedan som skriftställare. Efter mer än sju decennier alltså tid för en summering. Ja, även just det som varit och det som ännu är kontroversiellt.

I Ett andra anstånd söker jag att i ord och i några viktiga bilder skära upp jaget ända in i pulpan. Det handlar om rannsakanden efter det att jag inte avled i sepsis på Karlskoga lasarett den 16 augusti 2015. Orden har nedtecknats allteftersom från augusti 2015 till juni 2018.

Rannsakanden alltså. Inte biografi och än mindre en redovisning av vad jag skrivit och publicerat dessa senaste sjuttiofyra år. Om detta finns bibliografier och uppslagsverk. Här söker jag i stället att bortom skamgränsen skala jaget. Och att göra det i sin tid."

Jan Myrdal

"Jan Myrdals sista stora uppgörelse med sig själv, allt och alla, är omistlig läsning. Särskilt för fiender och motståndare som aldrig förstått hans storhet." Jan Guillou

"En av våra största folkbildare." Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Jag blir helt utslagen. Myrdals vilja att till varje pris söka sanningen - jag har aldrig läst något liknande. Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell har varit väldigt viktig för mitt eget arbete med Min kamp." Karl Ove Knausgård
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett andra anstånd
 2. +
 3. Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap o... av Johanna Gillbro (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett andra anstånd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, tänkvärd och underhållande
  Pellegrim, 14 maj 2019

  Många egna minnen poppar upp samtidigt med de tänkvärda orden och bekräftelsen på hur lika vi människor är varandra trots att vi ofta tror det motsatta.

 2. Som alltid tankeväckande!
  Sören Lander, 24 april 2019

  Som alltid intressant att läsa Jan Myrdal! Utövar ett slags "friflytande" psykoanalys som överskrider gränserna för hur denna vanligtvis uppfattas.
  mvh
  Sören Lander, psykolog och psykoterapeut

 3. Samma Myrdal som 1940, 1970 och 1990
  Thomas Nydahl, 17 april 2019

  På flera ställen i den här boken proklamerar Myrdal att han är yttrandefrihetsfundamentalist. Men de ställningstaganden han gjort i livet och som han berättar om i boken har visat att det å ena sidan är en läpparnas bekännelse, och å den andra sidan en hållning som inte gäller för hans syn på yttrande- och tryckfrihet utanför Sverige. Därför upprepar han också att mullornas fatwa och dödsdom mot Salman Rushdie är riktigt, att massakern på Himmelska fridens torg i Peking var både begriplig och... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Ett andra anstånd