Insidan : SD-kvinnorna och partiet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (119.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Pernilla Johansson
Utgivningsdatum
2019-10-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113094991
Insidan : SD-kvinnorna och partiet (ljudbok)

Insidan : SD-kvinnorna och partiet (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-10-18
124
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Insidan handlar om fyra kvinnor, som gått med i Sverigedemokraterna, och deras upplevelser av verkligheten i ett mansdominerat parti som vuxit sig starkt samtidigt som världen plågats av finanskris, islamism, terrorism och flyktingkris.

Sverigedemokraternas vice ordförande Julia Kronlid är en av kvinnorna i boken. Julia berättar om när hon första gången hörde talas om SD i samband med debatten om Muhammedteckningarna och hur hon som kristen, lockades av SD:s syn i bland annat abortfrågan. Sverigedemokraternas första europaparlamentariker genom tiderna- Kristina Winberg berättar i boken om hur det kom sig att hon, som nästan inte visste någonting om den Europeiska Unionen, blev Sverigedemokraternas första namn i Europaparlamentsvalet 2014. Maddelen Larsson, som tidigare var kommunpolitiker i Falköping, berättar om hur hon hamnade i konflikt med partiet när hon uppmärksammade att det försvunnit pengar från SD:s distriktskassa i Skaraborg. En kvinna som i boken kallas för Lena berättar om varför hon lockades av att gå med i SD och hur det kom sig att hon tvingades byta namn efter det politiska engagemanget i partiet.

De fyra kvinnorna har intervjuats i ett halvår och i boken skildras scener ur deras liv. Tanken med berättarformen är att läsaren ska förstå och kanske till och med föreställa sig de inre värden, med tankar och känslor som lett kvinnorna till att gå med och representera ett parti som av kritikerna klassas som antifeministiskt, nationalistiskt, invandringsfientligt och muslimfientligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Insidan : SD-kvinnorna och partiet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande
    Helena, 30 oktober 2019

    En fantastiskt välskriven bok med närhet och nyfikenhet till en verklighet som behöver belysas. Vi får följa såväl privat- som yrkesliv hos kvinnorna, och bara något kapitel in i boken får jag känslan att jag redan känner dem, känner till dem, och bryr mig om dem. Sara Recabarren har ett berättarsätt som engagerar, och hon fångar med små enkla beskrivningar hela rum, känslor och situationer. Fantastisk bok. Lyssna OCH läs!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Insidan : SD-kvinnorna och partiet