Kvarstadsresan, Fabler och Societeten i Stockholm samt andra prosatexter 1880-1889 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
August Strindbergs samlade verk (del 18)
Antal sidor
756
Utgivningsdatum
2018-12-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
218 x 143 x 45 mm
Vikt
1149 g
SAB
Bb,Hc.016
ISBN
9789113095691
Kvarstadsresan, Fabler och Societeten i Stockholm samt andra prosatexter 1880-1889 (häftad)

Kvarstadsresan, Fabler och Societeten i Stockholm samt andra prosatexter 1880-1889

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-12-18
230
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna del av nationalupplagan innehåller drygt 40 prosatexter som Strindberg skrev under 1880-talet för tidningar, tidskrifter och antologier både i Sverige och utomlands. Dessutom ingår några texter av privat natur som inte var avsedda för publicering. En del av texterna omtrycks här för första gången, och ett mindre antal är tidigare otryckta.

Texterna är av varierande slag. I den självbiografiska Kvarstadsresan ger Strindberg i den fiktiva dagbokens form sin skildring av Giftasprocessen. I Fabler prövar han en för honom ny genre och dess satiriska möjligheter. I den ursprungligen på franska skrivna Societeten i Stockholm presenteras Sveriges politiska och konstnärliga liv för internationell publik. I volymen ingår också författarens resereportage från Italien och från den utopiska familistären i franska Guise. Den litteräre debattören och polemikern Strindberg framträder i essäerna Om realism och Den litterära reaktionen i Sverige. Vännen Carl Larsson porträtteras i en stort upplagd essä. I andra artiklar skriver Strindberg personligt och engagerat om författarkolleger som Voltaire, Leopold, Björnson och Gjellerup.

Volymen innehåller en omfattande kommentar, som utreder texternas många gånger komplicerade tillkomsthistoria och sätter in dem i deras biografiska och tidshistoriska sammanhang. De många allusionerna i texterna avslöjas och de talrika citaten i dem identifieras i ordförklaringarna. Kommentaren är dessutom försedd med en mängd illustrationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvarstadsresan, Fabler och Societeten i Stockholm samt andra prosatexter 1880-1889
  2. +
  3. Språkvetenskapliga skrifter I : bibliska egennamn modersmålets anor Sveriges anor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkvetenskapliga skrifter I : bibliska egenna... av August Strindberg (häftad).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvarstadsresan, Fabler och Societeten i Stockholm samt andra prosatexter 1880-1889. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Besviken!
    Mats Eriksson, 20 februari 2019

    Varför inte inbunden? Typsnitt på rygg och framsida inte samma som i originalutgåvan! Vi som har samlat och inköpt originalutgåvan från Norstedts, men missat Kvarstads...är besvikna, jag är det definitivt!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kvarstadsresan, Fabler och Societeten i S...