Skam och högmod i Sävedalen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Ljungström, Calle (form)
Dimensioner
217 x 143 x 19 mm
Vikt
341 g
SAB
Ikz Mede, Petra
ISBN
9789113096247
Skam och högmod i Sävedalen (inbunden)

Skam och högmod i Sävedalen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-19
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...

Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skam och högmod i Sävedalen
 2. +
 3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skam och högmod i Sävedalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skam och högmod i Sävedalen.
  Svalan, 4 september 2020

  Kanske mest intresserad av hennes uppväxt i Sävedalen eftersom det varit vår hemort i drygt trettio år. Även mötts i skolan en gång i tiden. Lättläst och rolig läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Petra Mede

 • Svindlande stunder i Blackeberg

  Petra Mede

  Petra Mede fortsätter sin svart humoristiska vandring genom uppväxten, nu med en tonårstid fylld av perfektion och kontroll i baletten som blir mer och mer hennes liv. Vi får uppleva glimtar av dansvärldens sublimitet, men oftare dess avigsidor. O...