Skam och högmod i Sävedalen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Ett liv med humor (del 1)
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113096353
Skam och högmod i Sävedalen (e-bok)

Skam och högmod i Sävedalen E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-08-19

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...

Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skam och högmod i Sävedalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Som att läsa om min barndom
    Anna Andersson, 19 mars 2021

    Roligt att läsa om hur det var I Sävedalen. Jag växte upp inte så långt I från Skolvägen. Så många saker som jag inte har tänkt på på länge.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Petra Mede

  • Svindlande stunder i Blackeberg

    Petra Mede

    Petra Mede fortsätter sin svart humoristiska vandring genom uppväxten, nu med en tonårstid fylld av perfektion och kontroll i baletten som blir mer och mer hennes liv. Vi får uppleva glimtar av dansvärldens sublimitet, men oftare dess avigsidor. O...