Våga missa! (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (74.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2019-02-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Henrik Sjöberg
ISBN
9789113096445
Våga missa! (ljudbok)

Våga missa! (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-02-20
129
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi kan inte få allt. Vi ska istället öva oss i vår förmåga att våga missa. Det är Svend Brinkmanns budskap i hans nya bok - om begränsningens konst och värdet i att gå miste om saker.

Begränsningens konst är en livskonst som är nödvändig för oss som samhälle och individer. Dels för att vi ska kunna hantera samtidens och framtidens kriser, dels för att det i sig är värdefullt för en människa att lära sig "att nöja sig", hellre än att ständigt jaga efter mer.

Reklamen matar oss med budskap som "just do it", och "because I'm worth it". Livet är kort och det gäller att upp-leva så mycket som möjligt, innan det är för sent. YOLO (You Only Live Once) är ett vanligt uttryck på sociala medier och det värsta som kan hända är att man går miste om något. Vi lever därför med FOMO (Fear of Missing Out) och vi kollar ständigt uppdateringar i våra mobiltelefoner. Men det finns en väg bort ifrån detta, hävdar Brinkmann. Istället borde vi bejaka JOMO (Joy of Missing Out).

Att gå miste om något bör ses som en aktiv handling och inte som något som bara sker. Och den som vågar missa har allt att vinna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Våga missa!