Frantzén (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Engelska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2021-03-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kwast Gissberg, Karin van der (form) / Gissberg, Stefan (foto) / Botvidsson, Martin (foto)
Illustratör/Fotograf
Johan Hörberg
Dimensioner
333 x 231 x 33 mm
Vikt
2061 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113097183
Frantzén (inbunden)

Frantzén

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Engelska, 2021-03-24
471
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En helt världsunik restaurang, i Stockholm, har lyckats omdefinera modern hedonistisk gastronomi. Restaurant Frantzén är en sensation inom global fine-dining, och nu delar teamet bakom denna succé med sig av recept, inspiration, tankar och detaljer runt skapandet av denna gastronomiska destination och institution. Obs! Boken är på engelska.

Att skapa och driva en restaurang i den här dimensionen kräver inte enbart perfekta ingredienser och den senaste tekniken; allt handlar i varje steg om den mänskliga faktorn. Ohämmad kreativitet och hantverksmässig perfektion. Restaurant Frantzén är ingen krogfabrik, det är en konstnärlig ateljé. Rätternas skapande är centralt på Frantzén, gästernas resa i detta universum är både visuell och taktil, alla medverkande spelar sina outbytbara roller. Handgjort och skräddarsytt, emotionellt och överraskande, oförglömligt och personligt. Den enda restaurangen i Sverige att tilldelas Michelinguidens högsta utmärkelse, tre stjärnor, och med otaliga extrema utmärkelser i internationella guider och branschrankings, så är en måltid på Frantzén en global destination som ingen matintresserad vill missa.

Boken går i detalj igenom de mest ikoniska rätterna, steg för steg, skapade av teamet på Frantzén. Illustrerat av Martin Botvidssons och Stefan Gissbergs fotografier, texter av Mattias Kroon, inramat av design och layout signerat Stefan Gissberg.

Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gastronomisk upplevelse som ingen annan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Frantzén. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Svåra recept med konstiga hjälpmedel
    Sofia, 15 mars 2022

    Tänkte redan när jag beställde den att det kanske är en massa svåra recept som inte går att följa, så var det också. Det nämns en massa konstiga hjälpmedel som man inte har hört talas om förut. Tänkte att det skulle finnas smakkombinationer som man kunde kopiera, men nej. Dessutom är stora delar av boken stämningsbilder som jag tycker är meningslöst. Men den är stor och guldfärgad på sidan, så om man är ute efter en coffeetablebok så kanske ...

  2. Franz Kafka tuggar anklever
    Ferran Keller, 29 mars 2021

    Kanske inte en bok för dem som är stammisar på Donken men för den som har minsta intresse av vällagad mat på högsta nivå är detta verk en viktig bok och en historisk milstolpe inom svensk gastronomi. Och om man ändå föredrar Donken så är bara fotokonsten i boken värd ett universum mer än Jureskogs "tryffelburgare".

Visa alla 2 recensioner