Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (164.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dona Hariri
Utgivningsdatum
2019-09-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113097299

Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-09-04

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som säger: Det är inte coolt att begå brott, det är coolare att kunna sin rätt.

Fatta lagen! är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Till exempel förklarar den vad som är att förolämpa och vad som är förtal. Varför det aldrig är en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebär. Om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss eller om en polis har rätt att trycka upp dig mot en vägg och visitera dig.

Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här kommer lagen förklarad på ett sätt som alla kan förstå. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjälp av den här boken ska du veta vad som gäller när - eller helst innan - du hamnar i en rättssituation.

Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av; immaterialrätt, sexualbrott, misshandel, väktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men även juridik kring bostäder och civil olydnad.

Dona Hariri vill med den här boken ge alla medborgare rätten till sin rätt. Läs på och fatta lagen!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Perfekt present till ungdomar
    -, 12 maj 2020

    Lätt att förstå lagarna som förklaras och dess konsekvenser. Språket är anpassat till ungdomar/unga vuxna och är en perfekt present till exempelvis den som tar studenten eller examen.

Visa alla 1 recensioner