Ett kilo socker : farmor glömmer aldrig priset på sitt liv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (113.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gabriella Boris
Utgivningsdatum
2019-05-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113097305
Ett kilo socker : farmor glömmer aldrig priset på sitt liv (ljudbok)

Ett kilo socker : farmor glömmer aldrig priset på sitt liv Ljudbok

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-05-19

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Ta av dig den där. Det som händer där ute påminner om 30-talet i Polen."

Farmor pekar på Davidsstjärnan som hänger runt min hals och fortsätter:

"Du kan råka illa ut."

Vi sitter som vanligt i köket, platsen där hon till slut började berätta. Om då, hur hon överlevde. Om nu, om mardrömmarna som aldrig försvinner. Minnen från kriget som rullar på näthinnan som en film hon aldrig kan pausa. Det är på natten hon ser konturerna av deras ansikten tydligt, som hon kan höra sin lillasysters röst. Ibland lever de igen, ibland är hon tillbaka i det polska ghettot där mamma och pappa motar ut sin tonårsdotter. Tvingar henne att återigen fly till skogen, mot fienden som satt ett pris på hennes liv, bara för att hon är judinna.

Att vara en Förintelseöverlevande kallar farmor inte för en välsignelse, utan ett straff. Att tvingas leva med skulden över att hon lever, inte de.

Ett kilo socker handlar om ett av de sista vittnena till Förintelsen som fortfarande är kvar i livet. Vad händer när ingen av dem längre finns?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett kilo socker : farmor glömmer aldrig priset på sitt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boktok
    Boktok, 11 maj 2020

    Boken var bra för den visade på hur det kan vara för efterlevande till offer och hur länge det påverkar senare generationer. Har läst mycket om förintelsen och kan inte förstå hur man kunde göra så mot andra människor.

  2. Viktigt dokument över den tidsepoken
    EAB, 4 september 2019

    Ett viktigt dokument över historien, en berättelse som måste dokumenteras för framtiden. Vi får inte glömma, vi får inte låta krafter skriva om historien. Denna typ av böcker är så oerhört viktiga. Författaren skrapar på ytan av viktiga och intressanta frågor. Hur har överlevandes barn påverkats? Den dubbla skulden, skuld att ha överlevt när andra dog, skulden att barnen har blivit påverkade av att vara barn till överlevande. Tyvärr skrapas det bara på ytan och boken kan kännas lite platt. Ge... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner