Äntligen helg : Lite vassare, mycket godare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-08-23
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form) / Grimsgård, Jenny (foto)
SAB
Qca
ISBN
9789113097688
Äntligen helg : Lite vassare, mycket godare (häftad)

Äntligen helg : Lite vassare, mycket godare

Häftad Svenska, 2019-08-23
99
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.

I sin nya bok Äntligen helg radar han upp 15 fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här hittar du bland annat baconlindade dadlar med getostdip, toast med mascarpone och rimmade pilgrimsmusslor, majskyckling med gulbetor och rotsellericrème samt chokladfondant med gräddfilsglass.

Tom Sjöstedt är också kocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju står bara (om än inte så bara) en grym pizza, och som nummer femton går han all in med fredagschili till folket. Hors d'oeuvres får vänta till en annan dag.

Tom är generös med tips och genvägar och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och han talar direkt från hjärtat. Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept (bind upp fisken med bindgarn, men bara om du orkar), varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning.

Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: strunta i disken och somna lycklig!
Visa hela texten

Bloggat om Äntligen helg : Lite vassare, mycket godare