En tid för mirakel (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2019-09-12
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originaltitel
The Age of Miracles
Medarbetare
Leino, Nina (form)
SAB
Hce
ISBN
9789113098456
En tid för mirakel (pocket)

En tid för mirakel

Pocket Svenska, 2019-09-12
55
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof? I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden?

Den 23 mars 2010 inträffade ett stort skalv i Chile. Kort därefter kunde Nasa fastslå att jordbävningen som uppmätte 8,8 på Richterskalan påverkade jordens rotation och läge. Därmed förkortades dagarna med 1,26 miljondels sekund. I En tid för mirakel drabbas jorden mycket hårdare än så och det är oklart vad som är upphovet till katastrofen. Karen Walker Thompson har skrivit en spännande, vemodig och storslagen roman om människor som lever i undergångens skugga. Ett nagelbitande drama och en varm skildring om att växa upp i en värld som blir allt svårare att förstå. Karen Thompson Walker är författare och förläggare. Hon bor i Brooklyn, New York. En tid för mirakel är hennes debut.

"Karen Thompson Walkers debut är ovanligt välskriven" Lotta Olsson, DN

"En tid för mirakel är en originell och vacker berättelse om att växa upp i mitt i en pågående katastrof. Den är en perfekt blandning av coming of ageroman och undergångsskildring" Bohuslänningen

"Undergång och vardag i lyckad mix" SvD

Visa hela texten

Bloggat om En tid för mirakel