Hoppets tåg (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2021-01-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Il treno dei bambini
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
218 x 143 x 23 mm
Vikt
351 g
SAB
Hce
ISBN
9789113098463
Hoppets tåg (inbunden)

Hoppets tåg

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-08
227
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är efterkrigstid och nöden är stor i det krigshärjade Syditalien. Napolitanska Antonietta är desperat i kampen för brödfödan och sätter sin sjuårige son Amerigo, tillsammans med tusentals andra barn, på ett tåg mot Bologna. Amerigo hamnar hos den ensamstående Derna, vars svåger Alcide får en avgörande roll i Amerigos liv när han tillverkar en fiol åt honom. Allt är annorlunda i Emilia Romagna - språket, människorna, maten - men Amerigo anpassar sig snabbt till de nya levnadsvillkoren, inte minst tack vare musiken.

Men så en dag har det blivit dags att återvända till Neapel. Amerigo ser med nya ögon på smutsen och fattigdomen i Quartiere Spagnuolo och den olyckliga Antonietta. Han gör det han måste göra för att överleva, smyger ombord på ett tåg som tar honom tillbaka till sin fostermor Derna.

Många år senare när Amerigo återvänder till Neapel som en vuxen man och berömd fiollärare konfronteras han med sitt ursprung och det förflutna. Ska han sträcka ut en hjälpande hand till sin bror, som han själv blivit hjälpt en gång? Hur långt sträcker sig en människas skyldigheter gentemot en annan?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hoppets tåg
 2. +
 3. Sista natten i Paris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista natten i Paris av Ruth Druart (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hoppets tåg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rörande
  @bokslukarfeministen, 23 september 2021

  Hoppets tåg är en mycket rörande bok som verkligen påverkade mig som läsare. Jag gillade att följa berättelsen genom Amerigos perspektiv, både att följa barnet Amerigo men även att följa den vuxna Amerigo. Jag kände dock att jag gärna velat ha lite mer djup och att jag hade fått veta lite mer om hur han var som vuxen då det var svårt att få inblick i varför han är som han är som vuxen. Dock så tycker jag ändå om Hoppets tåg väldigt mycket, helst skildringarna från när Amerigo befann sig i Nea... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 maj 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Nu har jag läst ännu en av böckerna som är nominerade till Årets Bok 2021 - den italienska romanen Hoppets tåg av Viola Ardone. Boken utspelar sig i Italien under åren efter andra världskriget och berättas av den sjuårige pojken Amerigo. Jag tyckte mycket om boken, som är välskriven, gripande, rolig, och intressant. Rekommenderas varmt.

 3. Italien

  En helt fantastisk bok, innehåller det mesta, känslomässig, välskriven. Berättar om en tid i Italien som man inte känner så väl.

 4. En bok som berör
  @bettan_bokprataren (Örebro), 27 april 2021

  En intressant berättelse som är mycket detaljrik. Gestaltning och miljöer känns väldigt äkta och levande miljöer. Jag gilla greppet att boken berättas genom Amerigos ögon och att få följa med honom under hans liv och det han upplever.
  Jag hade önskat att berättelsen hade gett mig mer insikt i Amerigos liv som vuxen och kanske fått lite mer bakgrund till de val han gjorde och förståelse för dem.

  En vacker och gripande bok som berör.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Viola Ardone