Gileads döttrar (pocket) Spara 34%
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2020-08-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
The Testaments
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
180 x 110 x 27 mm
Vikt
237 g
SAB
Hce
ISBN
9789113098852

Gileads döttrar

(22 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-08-13
59 89 Du sparar 34%
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I slutscenen av Tjänarinnans berättelse stiger Offred in i skåpbilen efter att ha anklagats av Anföraren och hans hustru. Vart vet ingen.

Så här säger Margaret Atwood själv i ett pressmeddelande om uppföljaren till Tjänarinnans berättelse: "Kära bokläsare. Allt ni frågat mig om Gilead och hur den världen är uppbyggd har tjänat som inspiration för denna roman. Fast inte bara. Den andra inspirationskällan är den värld vi lever i idag."

Sedan Tjänarinnas berättelse gavs ut 1985 har Atwoods framtidsvision bara ökat i betydelse och givit upphov till kvinnors protester över hela världen, inte minst efter valet av Donald Trump till Amerikas president. Romanen fick också nytt liv genom den prisbelönade och populära tv-serien The Handmaid's Tale.

Gileads döttrar utspelas femton år efter Tjänarinnans berättelse och utgår från tre andra kvinnor som berättar om sina liv i den kristna fundamentalistiska staten Gilead.

För Gileads döttrar belönades Margaret Atwood med Bookerpriset 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gileads döttrar
 2. +
 3. Führerns barnmorska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Führerns barnmorska av Mandy Robotham (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gileads döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Säker, käck och behagande!
  Readwithamila, 13 juni 2022

  Boken var, enligt mig, överlag bra, men den var inte lika bra som första boken och någonting med den skavde. Jag upplevde Gileads döttrar väldigt annorlunda i jämförelse med Tjänarinnans berättelse och tyckte nästan att det kändes som att den var skriven av en annan författare. En författare som gör sig bra som Margaret Atwood men ändå inte är hon.

  Till skillnad från Tjänarinnans berättelse är Gileads döttrar inte lika poetiskt skriven. Språket i den här romanen är fortfarande vacke... Läs hela recensionen

 2. Toppen!
  Sara , 3 juni 2021

  Mycket värdig fristående uppföljare till "En Tjänarinnas berättelse". Atwoods känsla för det skrivna språket och djupa karaktärer gör romanen en fröjd att läsa från första sidan till sista. Intressant att få ta del av hur Gilead utvecklats och även få perspektiven från karaktärer utanför Gilead. Mycket intressant att även få ta del av historien utifrån den tidigare antagonisten Tant Lydias perspektiv - det visar verkligen på hur mångbottnade och komplexa Atwood lyckas skapa sina karaktärer, p... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Margaret Atwood