Ninas resa : en överlevnadsberättelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2019-09-11
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
123 g
SAB
Lz Einhorn, Nina,Koafh-mb.54
ISBN
9789113099477
Ninas resa : en överlevnadsberättelse (pocket)

Ninas resa : en överlevnadsberättelse

(6 röster)
Pocket Svenska, 2019-09-11
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nina Einhorn hade just fått diagnosen cancer. Plötsligt blev det bråttom. Den historia Lena hört i hela sitt liv om sin mor Ninas krigsupplevelser, som en av endast några hundra som genomlevde hela Warszawagettot och överlevde den, måste nu berättas.

Till att börja med var gettot ett till synes normalt samhälle, mitt i Polens huvudstad. Nina studerade i Warszawagettot, hon blev kär, hon gick på fester. Och hon tog studenten, förmodligen den enda som överlevt med ett studentbetyg från Warszawagettots gymnasium. Detta betyg godkändes efter krigsslutet, och möjliggjorde för Nina att omedelbart efter kriget börja studera medicin vid universitetet i Lodz, där hon också träffade sin kommande make Jerzy. Detta är i korthet ramberättelsen i denna gripande och spännande överlevnadshistoria. När Ninas familj och släktingar flyttar in i gettot lever de alla tillsammans: Nina, hennes föräldrar, hennes bror, hennes farföräldrar, fastrar och farbröder, tre kusiner. En efter en försvinner de ur hennes liv. Till slut finns endast Nina och hennes bror, Rudek, i livet. På gettots sista dag smugglas de ut. Det som händer sedan är drama på högsta nivå.

Lena filmade en fem timmar lång intervju med Nina, så här och var är det Nina som med egna ord berättar i boken. Ninas resa är inte bara en bok utan även två filmversioner, en biografversion och en för SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ninas resa : en överlevnadsberättelse
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »