Stenhimlen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Den söndrade jorden (del 3)
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2020-11-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
The Stone Sky
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
226 g
SAB
Hce
ISBN
9789113099538
Stenhimlen (pocket)

Stenhimlen

(3 röster)
Pocket Svenska, 2020-11-11
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den söndrade jordens enda kontinent kallas Stillheten. Men jorden är allt annat än stilla: skalv och jordbävningar kommer och går ständigt. Ibland går jorden in i en Femte Årstid, som kan sträcka sig över flera år. Då antar dessa vulkaniska, seismiska, atmosfäriska, geomagnetiska omvälvningar apokalyptiska proportioner. Under historien har civilisationen på Stillheten kommit att organiseras i ett kast- och rassystem. Utanför det står orogenerna, utstötta ur och förslavade av samhället, men samtidigt nödvändiga för att skydda mänskligheten, eftersom endast de kan påverka och motverka de seismiska krafter som hotar dess överlevnad. Nu råder Femte Årstiden återigen - kommer världen att gå under eller kan någon rädda den?

Essun har förlikat sig med sina väldiga krafter och förmågor. Nu hoppas hon hitta sin dotter Nassun, och förändra världen så att alla äntligen kan leva i frid. Nassun är inte lika optimistisk. Det som förgiftar kan kanske inte förändras, utan måste förgöras. Samtidigt är månen på väg mot jorden och hotar att slita sönder planeten.

Stenhimlen är den tredje och avslutande delen i trilogin "Den söndrade jorden". Alla tre delarna har prisats med en Hugo Award för bästa roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stenhimlen
  2. +
  3. Obeliskporten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Obeliskporten av N K Jemisin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av N K Jemisin