Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-07-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Sandra Medin
Originaltitel
The Four Pillar Plan
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form)
Dimensioner
211 x 138 x 15 mm
Vikt
243 g
SAB
Vna
ISBN
9789113100357

Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-07-31
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vi vet egentligen exakt vad vi behöver göra för att må bättre, men väldigt få av oss gör det. Hälsobalansen innehåller läkaren Rangan Chatterjees samlade kunskap vad gäller vår hälsa.

Hans patienter söker vård för att få en diagnos och medicin, men han uppmanar dem i stället att söka svaret i sin livsstil och menar att om vi bara levde mer medvetet skulle många av våra symptom försvinna av sig själva. Livsstil och mat är en kraftfull medicin och här väver Rangan Chatterjee samman sina egna råd med den senaste vetenskapliga forskningen.

Boken bygger på de fyra hälsonycklarna Vila, Mat, Rörelse och Sömn. Att hitta balansen mellan de fyra nycklarna - inte sträva efter perfektion inom de enskilda nycklarna - är grunden till god hälsa. Om du tränar mycket och prestationsinriktat men sover dåligt kommer du ändå inte att må bra. Rangan Chatterjee ordinerar bland annat egentid i minst en kvart om dagen, periodisk fasta, mer promenader i vardagen och rutiner för sänggåendet som gör att du känner dig pigg när du vaknar. Enkla och inspirerande steg som lätt blir till en daglig rutin!

Läkaren Rangan Chatterjee är känd från BBC1:s "Doctor in the House", där han hjälper familjer till ett mer hälsosamt liv. Hans bok Hälsobalansen har blivit en stor succé, både i Sverige och internationellt. Författaren driver även en populär hälsopodd, "Feel better, Live more". Han menar att det finns en stor brist i helhetssynen på sjukdom idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare
 2. +
 3. Stressbalansen : omstart för kropp, sinne, relationer & livsglädje

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stressbalansen : omstart för kropp, sinne, rela... av Rangan Chatterjee (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd påminnelse
  M-L, 28 november 2023

  Det finns massor med böcker av denna typ. Jag vill ändå rekommendera "Hälsobalansen" av Dr Rangan Chatterjee då den känns genuin och de flesta människor kommer att känna igen sig och hitta guldkorn som leder till ett friskare liv. Dessutom många intressanta tankar om dagens stressade prestationsinriktade livsstil och att vi faktiskt kan välja att må bra om vi lyssnar på kroppens signaler i tid.

 2. En bok som jag önskar de flesta skulle läsa!
  Eva Moberg , 18 september 2020

  Bra struktur, välskriven, förmedlar viktig kunskap som är lättillgänglig och lätt att applicera.
  Uppmuntrande med läkare som har ett helhetsperspektiv. Jag, som fysioterapeut, rekommenderar den ofta till mina patienter i kombination med andra böcker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Rangan Chatterjee