Fåglarna under himlen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
ISBN
9789113100845
Fåglarna under himlen (e-bok)

Fåglarna under himlen E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-09-19

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vad skulle hända om vi återvände till Peer Gynt men istället betraktade skeendet ur Solveigs blick? Vad skulle det innebära för det norska nationaleposet? Berättelsen om den som väntar, hur ser den ut? Karl Ove Knausgård har i sin nya kortroman eller långnovell Fåglarna under himlen, tänkt som ett libretto till ett större körverk, skrivit fram en Solveig för vår tid.

"Ovanför mig kommer några kråkor flygande. Fler följde och kort därefter var himlen svart av fåglar. Det liknade en köttmatta, tänkte jag, med vackra skiftande mönster i svart och blått, som i nästa ögonblick upplöstes."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fåglarna under himlen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin berättelse
    En Bokresa, 22 oktober 2020

    Jag har läst två korta böcker av norske Knausgård. "Fåglarna under himlen" är en bra och vacker berättelse om en mor, hennes sjuka mamma och en dotter. Knausgård var nämnd som en tänkbar Nobelpristagare och det gjorde mig intresserad. Jag läste också hans essä "Oavsiktligt" om att läsa och skriva, och förstod då hur mycket av en nutida filosof han är. Vill man testa något av honom kan jag varmt rekommendera "Fåglarna under himlen". Jag läste en recension i Svenska Dagbladet att i denna kortro... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård