Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2020-04-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
SAB
Kt
ISBN
9789113101651
Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter (inbunden)

Expedition Parfym : näsor, noter & nischdofter

Inbunden Svenska, 2020-04-14
189
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I alla tider har människan lockats av väldoft, men genom åren har metoderna för att lukta gott (och dämpa stank) sett väldigt olika ut. Från bränd harts i det antika Egypten till svavel och essentiella oljor i det medeltida Europa. På 1900-talet exploderade parfymindustrin, och den kom alltmer att handla om marknadsföring och paketering, kändisar och modehus.

Under de senaste decennierna har dock nischmärken helt förvandlat parfymlandskapet. Parfymörerna har klivit fram i rampljuset, digitaliseringen har gjort det lättare att prata om och mötas kring parfym och där andra konsumtionsgrenar står inför retaildöden blomstrar parfymbutikerna. Dofter - så intima och svårbeskrivna - har blivit något socialt. Parfym har blivit ett sätt att umgås.

I den här boken berättar Jenny Lantz om den här rörelsen. Hon försöker hitta dofternas essens och parfymhusens sanningar, och har träffat otaliga nyckelpersoner runt om i världen som ger avslöjande inblickar i en tidigare hemlig värld. Vi får också lära oss det mesta om noternas egenskaper, doftfamiljernas karaktär och om banbrytande näsor och parfymer. Genom att rikta en skarp lins mot ett av 10-talets viktigaste populärkulturella uttryck lyckas Jenny Lantz samtidigt berätta något större om vår samtid - om individualisering, konsumtion och den intensiva jakten på upplevelser.
Visa hela texten

Bloggat om Expedition Parfym : näsor, noter & nischd...