Vattendansaren (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eva Åsefeldt
ISBN
9789113101965
Vattendansaren (e-bok)

Vattendansaren E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-09-09

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den unge Hiram Walker växer upp moderlös men med en fantastisk gåva som han ännu inte lärt sig att bemästra. En gång när han var nära att drunkna räddades han av en oväntad kraft. Den liknade ett blått ljus som lyfte upp honom och förde honom i säkerhet.

Med hjälp av sin styvmor Thena och kärleken Sophia bestämmer Hiram sig för att fly från förtrycket och inleda kampen mot slaveriet. Han lämnar Virginias plantagers korrupta rikedomar, värvas till det underjordiska kriget mellan slavägare och slavar och håller hela tiden fast vid sin yttersta längtan. En dag ska han återvända för att befria den familj som han lämnade kvar. Men för att lyckas måste han en gång för alla lära sig att bemästra den magiska kraften som han har begåvats med.

Vattendansaren liknar till det yttre en äventyrsroman, men med sitt starka bildspråk och sitt oförglömliga persongalleri växer den till något sällan skådat i den amerikanska samtidslitteraturen. Det är en roman om de svartas kamp för rättvisa, om vem som har rätt till sanningen - och den är skriven av en av vår tids mest spännande tänkare och omtalade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vattendansaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    -, 16 januari 2021

    Bra skrivet om en otrevlig tid i historien, slaveriet. Det som är tydligt är att när människor inte har sin frihet odlas alltid ett motstånd som jobbar för friheten. Oavsett hur svårt människorna har det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ta-Nehisi Coates