Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (319.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dan Kandell
Utgivningsdatum
2020-09-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113102887
Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion (ljudbok)

Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-28

Styckköp

142

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land. Medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig allt fler svenskar ut i naturen för att hitta en plats för kontemplation. Är det så att det är ute i skog och mark som de avkristnade svenskarna möter det som en gång söktes i kyrkan? Är naturen svenskarnas nya religion och hur blev den i så fall det?

I Granskogsfolk tecknar David Thurfjell den svenska naturkärlekens religionshistoria, från fornnordiska föreställningar om en besjälad vildmark, via de katolska och lutherska periodernas folktro och troslära, till den moderna tidens exploatering och naturromantik. Det blir en berättelse om vår relation till den natur som vi älskar och är en del av, men som vi samtidigt ständigt söker dominera eller fjärma oss ifrån.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Språket hör hemma i en akademisk rapport.
  -, 29 september 2023

  Såg verkligen fram emot att läsa denna bok som skulle ge en insikt om svenskarnas relation till våra fina skogar. Citaten från intervjuade personer var verkligen intressanta. Men sedan när författaren formulerar historia, bakgrund och slutsatser så blir språket så akademiskt att det inte får något sammanhang. I slutet av boken används så många akademiska ord som verkligen få människor har någon relation till där jag i några meningar skrattade för mig själv då det blev komiskt som om författar... Läs hela recensionen

 2. Rekommenderar starkt!
  -, 7 mars 2023

  Väldigt intressant och välskriven. Gav många nya tankar och en helt annan förståelse för min egen och andra människors relation till skogen både i ett samtida och historiskt perspektiv.

 3. Superintressant
  -, 27 november 2022

  Så otroligt lärorik, intressant. Får mig att njuta av skogen mer.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av David Thurfjell