När kroppen angriper sig själv : om autoimmuna sjukdomar och en forskares kamp för sin mamma (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (178.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sofia Berntsson
Utgivningsdatum
2020-04-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Mari Höglund
ISBN
9789113102900
När kroppen angriper sig själv : om autoimmuna sjukdomar och en forskares kamp för sin mamma (ljudbok)

När kroppen angriper sig själv : om autoimmuna sjukdomar och en forskares kamp för sin mamma Ljudbok

(5 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-03

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När kroppen angriper sig själv kallas det för en autoimmun sjukdom. Vårt imponerande immunförsvar har drabbats av av en felkoppling i systemet. Kroppens försvarare kan nämligen förvandla våra liv till en mardröm och i värsta fall gör de slut på oss, förintar samma kropp som håller dem vid liv.

Varför kroppen angriper sig själv är ett av läkarvetenskapens största mysterier och det är samtidigt gåtan om Anita Kåss egen mamma. För när Anita föds tar år av lidande sin början för mamman, som drabbas av ledgångsreumatism. När Anita är tretton år dör modern, efter att ha varit svårt sjuk och sängliggande under hela Anitas barndom.

Mammans död drev Anita Kåss att ta reda på allt om sjukdomen och att försöka finna ett botemedel. Hon har tvingats ta okonventionella vägar inom den medicinska forskningen för att nå målet. Boken är en gripande, djupt personlig berättelse om sorg och vanmakt, samtidigt en populärvetenskaplig resa in i immunförsvarets värld.

De autoimmuna sjukdomarna är många av våra mest vanliga sjukdomar som ledgångsreumatism, psoriasis, multipel skleros, diabetes typ 1 och glutenintolerans (celiaki).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »