Min far & Kvinnan (e-bok)
På topplistor
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Utgivningsdatum
2021-03-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Katja Waldén
ISBN
9789113103563
Min far & Kvinnan (e-bok)

Min far & Kvinnan E-bok

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-05
139
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I samband med utgivningen av Åren publicerar Norstedts två av Annie Ernaux tidiga böcker i en klassikerutgåva. Dessa två texter om författarens föräldrar ger en förhistoria till den tid som beskrivs i Åren, författarens egen livsteckning.

Annie Ernaux far dog exakt två månader efter att hon tagit lärarexamen. I Min far närmar hon sig fadern - denna outbildade, hårt arbetande, känslokalla man - och den skam han bar med sig sedan barndomens fattigdom och utsatthet, i ett Frankrike som känns oerhört avlägset, men som faktiskt bara ligger två generationer bort.

Kvinnan är en gripande uppgörelse med mödrar och döttrar, ungdom och åldrande, drömmar och verklighet. När författarens mor dör i alzheimers påbörjar hon en resa bakåt i tiden och för att försöka fånga den riktiga kvinnan, hon som existerade oberoende av dottern.

*
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min far & Kvinnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ärlig och rak
    CC, 26 oktober 2022

    Min far & kvinnan rekommenderas starkt till alla som vill förstå människor bättre. Annie skriver avskalat och rakt utan sentimentalitet om två människors liv och strävan. Mellan raderna känner man hennes kärlek till föräldrarna trots deras fel och brister som människor och som mor och far. Det är också en tidsresa hon tar oss läsare med på. Det finns en fin acceptans och förståelse för tiden, människor och att alla gör sitt bästa. Jag rekommenderar den både för språket och berättelsen.

  2. Arnaux
    Leena Börjesson, 21 oktober 2022

    Intressant att läsa om Arnaux's uppväxt och föräldrarna som kom att prägla henne, livet på landet för 70 år sedan, hur Frankrike var på den tiden. Hon porträtterar sina föräldrar så fint och realistiskt, hennes prosa är synbart enkel, men intellektuell och stram och väldigt lättläst. Bra att ha läst denna före "Åren".

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annie Ernaux