Klimatsmart trädgård : plantera och odla för hållbarhet (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2020-02-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Rosén, Susanna (foto)
Illustratör/Fotograf
Karin Janrik
Dimensioner
247 x 176 x 18 mm
Vikt
610 g
SAB
Qe
ISBN
9789113103655
Klimatsmart trädgård : plantera och odla för hållbarhet (inbunden)

Klimatsmart trädgård : plantera och odla för hållbarhet

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-02-28

Slutsåld

Hur skapar man en hållbar och klimatsmart trädgård? Det är frågan många trädgårdsinnehavare ställer sig idag, då klimatkris och nedgången i antalet pollinerande insekter står för de stora rubrikerna.

Susanna Rosén ger i boken en mängd konkreta råd kring vad man själv kan göra i sin trädgård för att spara på resurserna, ta tillvara det som finns i stället för att köpa nytt samt gynna pollinerande insekter som bin, humlor, fjärilar och andra nyttodjur.

Hon beskriver hur vi kan tänka i nya banor i stort som smått. Att utgå från de förutsättningar och den jord som finns naturligt i trädgården och välja växter utifrån detta är första steget på vägen. Klimatsmarta växter är tåliga och klarar sig utan alltför mycket vattning och annan skötsel. I ett omfattande kapitel ger Susanna Rosén tips på växter som trivs i olika förutsättningar: från fuktig lerjord till en torr och stenig tomt.

I den hållbara trädgården skapar man ett eget ekosystem där det mesta återanvänds: växtrester blir kompost, regnvatten samlas i tunnor och kvistar från beskärning mals till flis för marktäckning, plantor delas så att en växt blir flera... Med Klimatsmart trädgård blir du en miljöhjälte hemma i din egen trädgård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »