De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2020-09-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originaltitel
Big Sister, Little Sister, Red Sister
Medarbetare
Bertelsen, Alette (form)
Dimensioner
234 x 160 x 31 mm
Vikt
705 g
SAB
Ls,Koea.5
ISBN
9789113103662
De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia (inbunden)

De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-09-30
245
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jung Chang, författaren till den bästsäljande succén Vilda svanar, är nu tillbaka med en fascinerande bild av tre systrar som kom att forma det moderna Kina.

Det sades att en älskade pengar, en älskade makt och en älskade sitt land. Men historien om systrarna Soong är så mycket mer än dessa schabloner. När Kina kämpade sig igenom hundra år av krig och revolutioner spelade de var och en en viktig roll. Relationerna mellan systrarna var mycket ansträngd, inte minst för att en av dem gjorde allt för att förstöra för de andra.

Det är en gripande berättelse om kärlek, krig, intriger och förräderi. Den tar oss med på en storslagen resa från Kanton i Kina till Hawaii och New York, från Japan till hemliga mötesrum i Moskva och maktens korridorer i det demokratiska Taiwan. Jung Chang skildrar med varsam hand dessa tre extraordinära kvinnor, som var med och formade 1900-talets Kina.

Jung Chang har tidigare skrivit Vilda svanar: tre döttrar av Kina, Mao: den sanna historien och Den sista kejsarinnan av Kina. Hennes böcker har översatts till över 40 språk och sålt över 15 miljoner exemplar utanför Folkrepubliken Kina, där hennes böcker är förbjudna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia
 2. +
 3. I revolutionens Peking : intriger, drömmar, stormaktspel

De som köpt den här boken har ofta också köpt I revolutionens Peking : intriger, drömmar, sto... av Örjan Berner (inbunden).

Köp båda 2 för 542 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Biografisk thriller.
  Bengt Svavar, 19 november 2021

  Ett underhållande och spännande sätt att få ta del av Kinas politiska och sociala 1900-talshistoria. De tre systrarna, hämtade ur verkligheten, spelade kanske inte de tyngsta rollerna i denna historia men den kan här följas på lite olika nivåer och från olika utgångspunkter eller förutsättningar.

 2. Fascinerande

  En rejäl historielektion berättad genom några familjers fascinerande öden. Spännande och informativ, en läsupplevelse som ger perspektiv för att tolka dagens China.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jung Chang