Morgonstjärnan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Morgonstjärnan (del 1)
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
ISBN
9789113105222
Morgonstjärnan (e-bok)

Morgonstjärnan E-bok

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-01-20

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Med sitt rika persongalleri och en handling som spänner över vardagligheter och stora kosmiska sammanhang är Morgonstjärnan ett storverk av en av Europas riktigt stora berättare.

Det är sent i augusti, sommarledighetens sista skälvande dagar. Litteraturprofessor Arne och konstnären Tove befinner sig på Sørlandet tillsammans med sina barn. Vännen Egil bor i ett hus alldeles i närheten, prästen Kathrine är på väg hem från ett seminarium, fritidsledaren Emil repar med sitt band, journalisten Jostein är ute på stan och hans flickvän Turid jobbar natt på sjukhuset. Över var och en av dem dyker det plötsligt upp en jättelik stjärna på himlavalvet. Inte ens astronomerna har ord för att förklara vad det är som sker.

Är det ett stjärnfall? Men varför har då ingen sett stjärnan tidigare? Har den precis uppstått ur intet?

Med tiden lägger sig nyhetsvärdet och livet återgår till så som det var innan stjärnan syntes. Ändå är något förändrat i grunden. Allt märkligare saker tycks ske som påverkar människornas tillvaro på ett oanat sätt.

Morgonstjärnan är en roman om det vi inte förstår, det vi inte vet att namnge och aldrig tidigare har mött. Den handlar om det stora dramat sett genom livets begränsade lins. Men mer än något annat är det en roman om vad som sker när de mörka krafterna i världen får löpa amok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Morgonstjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varje gång stora problem att logga in och läsa
  Lars Gustav Pekka, 5 maj 2023

  Boken är bra. Men Bokus är en skitleverantör. Varje gång jag ska logga och läsa e-boken så har jag stora problem med att logga in.

  Kontakta mig för support om ni verkligen värnar om kunden!!!!

 2. För lång
  -, 30 oktober 2022

  Den skulle kunnat vara bra men alldeles för många utläggningar som inte ger någonting och inte känns särdeles insiktsfulla eller nya. Den känns ofullständig, splittrad.

 3. Hotfullt
  Elisabet Helena Rudhe, 10 augusti 2022

  För mig handlar Morgonstjärnan om det hotfulla och okontrollerbara i människans liv. Både i form av inre och yttre hot. Hur den välkända och trygga tillvaron vrids ur våra händer vid svåra psykiska tillstånd och yttre astronomiska förändringar. I Morgonstjärnan ges inte heller något slutligt svar på vad den yttre hotfullheten leder till. Det bidrar ytterligare till att hålla kvar känslan av hotfullhet. Här och där tycker jag det är lite mångordigt som i kapitlet om döden. Då hoppar jag i läsningen.

 4. Fängslande
  -, 31 mars 2022

  Den var otroligt spännande och fängslande. Den handlade om det man kan ana men som man slår ifrån sig för att man inte förstår. Otroligt skickligt skriven på ett sätt som gör att jag som läsare känner mig mindre ensam och mer som alla andra.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård