Nikes bok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hemmahamn (del 1)
Antal sidor
723
Utgivningsdatum
2021-10-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
232 x 155 x 5 mm
Vikt
723 g
SAB
Hc
ISBN
9789113105406
Nikes bok (inbunden)

Nikes bok

Inbunden Svenska, 2021-10-07
199
  • Förboka gärna! Förväntad leverans under vecka 41
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det börjar med en katastrof. Precis det som inte får hända, i ett sommarparadis, händer ändå: ett barn. Obevakat. På en strand.

Från katastrofen sprider sig händelserna ut och iväg, som ringar på vattnet, och påverkar kärlek och vänskap, skuld och hopp, framtid och rädslor i tre familjer som hjälplöst knyts till varandra.

Berättelsen utspelas i det lilla fiskeläget Kummelvik på Österlen, dit konstnärsparet Olle och Sonja med dottern Nike anländer i början av 1980-talet. De lär känna Tommy och Karin, som bor på det fashionabla Näs med tvillingbarnen Gustaf och Oscar. I gemenskapen finns också Janne och Rosmarie med barnen Katta och Martin. Janne kommer från en släkt av torskfiskare, men torsken håller på att ta slut. Och Rosmarie har, för att rädda det lilla samhället, gett sig in i kommunpolitiken.

Agnes Lidbecks nya roman är en återkomst i det stora formatet. Generationer kopplas ihop och frigör sig från varandra, längtar och lever med varandra. I bakgrunden går tiden. Samhället förändras. Motsättningarna skärps. Dörrar öppnas ut i världen.

Nikes bok är en svepande roman att leva länge i, och samtidigt ett detaljerat porträtt av en tid, en plats, och människorna som formar den, och formas av den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nikes bok
  2. +
  3. Vackra värld, var är du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vackra värld, var är du av Sally Rooney (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Lidbeck