Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land från norr till söder (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-06-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113105932
Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land från norr till söder (e-bok)

Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt land från norr till söder (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-06-16
149
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sverige blir grönare, varmare och blötare. Faktum är att uppvärmningen går dubbelt så snabbt här jämfört med det globala genomsnittet eftersom vi är ett arktiskt land. Kalfjällen växer igen och den nya fjällfågeln kommer att heta bofink, gäddan slår ut rödingen när fjällsjöarna värms upp. Och detta är bara början, om hundra år kommer tusentals öar i Stockholms skärgård att vara utplånade när vattennivån stigit.

Klimatkrisen kommer även att föra med sig en rad pandemier, där den nuvarande coronakrisen endast är att betrakta som ett genrep inför vad som komma skall, enligt forskarna.

I en skildring som rör sig från Abisko till Ystad berättar SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström om ett Sverige som nu förändras för evigt. Hon har träffat forskare som berättar om sina senaste upptäckter. Som en röd tråd löper deras växande oro och kommentaren "det går fortare än vad vi trodde". Det är den första boken i sitt slag som utifrån forskningen på landets universitet och lärosäten beskriver hur Sverige förändras av det varmare klimatet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erika Bjerström

  • Europa : reportage för nyfikna européer

    Erika Bjerström

    Följ med ut i ett Europa i förändring! Träffa Nicole Faisan som är en av desista porslinsmålerskorna vid fabriken i Limoges. Fabriken är utkonkurreradav Kina.Vid 44 års ålder återstår bara för henne att vänta på pensionen.Samtidigt flyttar...

  • Det nya Afrika

    Erika Bjerström

    Den afrikanska kontinenten rymmer i dag världens snabbast växande ekonomier. Fattig¿domen sjunker, antalet demokratier ökar, krig och kon?ikter minskar. En växande medelklass driver på utvecklingen, det byggs sjukhus, vägar, shoppinggallerior och ...

Bloggat om Klimatkrisens Sverige : så förändras vårt...