Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött (inbunden) Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2021-04-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
Mastering the Process. From idea to novel
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
218 x 142 x 28 mm
Vikt
544 g
SAB
F.06
ISBN
9789113107479
Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött (inbunden)

Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-04-21
89 249 Du sparar 160 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den amerikanska deckardrottningen Elizabeth George delar här med sig av råd och tips för den som vill lära sig att färdigställa en kriminalroman.

"När Skriv på! gavs ut 2005 hade jag inte en tanke på någon uppföljare. Men efter att ha undervisat på skrivarkurser och framträtt på författarkonferenser i ett antal år, började jag inse att en bok om skrivprocessen med en av mina romaner som exempel på de olika stegen skulle kunna bli till nytta för den som är intresserad av romanförfattande eller av hur just jag har tagit mig an den komplicerade uppgiften att skriva en brittisk kriminalroman."

I femton kapitel med exempel hämtade ur sin egen arbetsprocess med romanen Stråk av rött tar hon upp viktiga beståndsdelar som researchen, karaktärerna, landskapet, dialogen, perspektivet, strukturen och utvecklingen, byggandet av en scen och mycket mer. Om Skriv på! var en bok för nybörjare i skrivandets konst är Att skriva en deckare en fördjupning i detsamma och mer specifikt inriktad på kriminalromanen som genre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött
 2. +
 3. Snacka snyggare : den stora boken om vardagsretorik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snacka snyggare : den stora boken om vardagsret... av Elaine Eksvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att skriva en deckare : en vägledning med utgångspunkt i romanen Stråk av rött. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väksirven med många bra tips.
  Sissinghurst, 4 oktober 2021

  När en författare skriver en bok om hur man på bästa sätt skriver en bra och spännande bok, så får det hela ibland ironiskt nog ofta en slagsida mot självförhärligande. Så också här.
  Hon använder sig flitigt av att lägga in egna texter ur en och samma bok, "Ett stråk av rött." Vilket emellanåt blir väldigt tradigt. MEN, dessemellan så tycker jag att hon kommer med många användbara råd.
  Mitt tips är att du läser dem, men hoppar de flesta sega utdrag ur hennes deckare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth George