Flickan som inte fick finnas (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (336.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ethel G Ericson
Utgivningsdatum
2020-07-22
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113108018
Flickan som inte fick finnas (ljudbok)

Flickan som inte fick finnas Ljudbok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-07-22

Styckköp

156

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Alice föder dottern Ethel drabbas hon av en förlossningsdepression. Personalen bär in den fyra dagar gamla bebisen men Alice tittar bara kallt på det lilla knytet och säger: "Det där är en bortbyting. Henne vill jag inte ha." Alice lider av nervösa besvär och missbrukar alkohol och tabletter. Hån, kränkningar och fysisk misshandel blir Ethels vardag. Ibland får Ethel inte sova med resten av familjen utan slängs ut i ett förråd där hon får ligga på en trasmatta. Ibland får hon så mycket stryk att hon tvingas vara hemma från skolan. Vid ett tillfälle tappar hon nästan synen. När hon är tretton år gammal orkar hon inte längre utan försöker ta sitt liv. Ethels älskade pappa hittar henne i en snödriva. Det här är den sanna berättelsen om Ethels barndom. En historia om utsatthet, våld och galenskap men också om kärlek, styrka och tilltro till livet mitt i all bedrövelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan som inte fick finnas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. All värme till författaren
    -, 17 mars 2021

    Så gripande smärtsamt, älskade lilla Ethel. Så välskriven och bra gjord.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ethel G Ericson

  • Kvinnan som ägde världen

    Ethel G Ericson

    Kvinnan som ägde världen är den efterlängtade fortsättningen på den självbiografiska boken Flickan som inte fick finnas. Ethel har vuxit upp och har ett framgångsrikt liv som journalist. Den hemska barndomen har hon lagt bakom sig. Vid 30 års ålde...