Årstafruns dolda dagböcker (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (219.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Agrell Walton
Utgivningsdatum
2020-05-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113108162
Årstafruns dolda dagböcker (ljudbok)

Årstafruns dolda dagböcker (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-12

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Årstafrun var inte bara samtida med Jane Austen hon hade en penna som var minst lika vitter och vass. Märta Helena Reenstierna var hennes riktiga namn, en adelsdam som förde dagbok varje dag mellan 1793 och 1839 på Årsta gård, ett stenkast från Stockholm.

Årsta gård var allt som oftast ett kokande inferno av tjuveri och otrohet på de lysande slåtterfesterna. Här dyker även gode vännen Bellman upp. Maken Christian Henrik von Schnell mötte den då tjugoåriga Märta Helena på en bal 1774. Året efter var de gifta och snart föddes fyra gossar och fyra flickor en lycklig familj.

Men så börjar tragedierna avlösa varandra, och när 1700-talet går mot sitt slut finns bara maken och en enda son kvar. När situationen inte verkar kunna bli värre inträffar en katastrof som fyller återstoden av Årstafruns (eller Märta Helenas) liv med ett hjärtskärande vemod.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Ekero Eriksson

  • Vikingaliv

    Kristina Ekero Eriksson, Dick Harrison

    I Vikingaliv får du komma närmare vikingarna än vad någon annan gjort på tusen år. Här får du följa fem män och fem kvinnor som levde under vikingatiden och som tillsammans ställer många gamla fördomar på ända. Författarna har bokstavligen ryckt h...