Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2021-01-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
John Swedenmark
Originaltitel
Um tímann og vatnid
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 139 x 24 mm
Vikt
428 g
ISBN
9789113108506
Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid (häftad)

Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid

Häftad Svenska, 2021-01-14
219
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Författaren, artisten och aktivisten Andri Snær Magnason är en av Islands mest framträdande kulturikoner. Hans rörande minnestal "Ett brev till framtiden för den förlorade glaciären Ok", blev en internationell nyhet och delades av miljontals människor. I Om tiden och vattnet fördjupar han sig i klimatkrisens konsekvenser. Glaciärerna smälter, havsnivån stiger och försurning kommer att ge haven en kraftigt förhöjd pH-nivå. Förändringar som påverkar allt liv på jorden.

Han berättar om en tid när hans farföräldrar gifte sig då glaciärerna ansågs lika eviga som bergen under dem, men hur de nu försvinner framför våra ögon. Han målar upp en bild av vår historia, nutid och framtid som det är omöjligt att värja sig mot.

Om tiden och vattnet tar läsaren med på en magnifik resa. En hoppfull berättelse som rymmer personliga anekdoter, mytologi och klimatforskning. Resultatet är en fascinerande blandning av reseskildring, historia, vetenskap och filosofi. Den är framförallt en påminnelse om att varken det förflutna eller framtiden är särskilt långt bort.
Visa hela texten

Fler böcker av Andri Snaer Magnason