Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2021-02-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 142 x 20 mm
Vikt
352 g
SAB
Oab-ma
ISBN
9789113108636
Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland (inbunden)

Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland

(44 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-02-12
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag får ofta frågan hur jag står ut med att bo i Ryssland, både av ryssar och västerlänningar. Varför bo och arbeta i ett land där vardagen är så fylld av besvär? Där byråkratin är så snårig och myndigheterna så opålitliga. Du skulle ju kunna ha ett mycket enklare liv i Europa.
Det är sant. Men också ett mycket mindre intressant liv."

Det är farligt att vara oppositionell i Ryssland. Om man deltar i demonstrationer och gör motstånd riskerar man sitt liv och sin frihet. Ändå gör ryssar det - trotsar regimen för att stå upp för det de tror på.

Samtidigt är det många ryssar som väljer att tiga, att ignorera landets blodiga historia och komplicerade förhållande till demokratin så länge makthavarna lämnar dem själva och deras familjer i fred.

Hur kommer det sig?

Med sin djupa kunskap om Ryssland och sin stora kärlek till dess folk har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. I Sammetsdiktaturen får vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ryssland
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 22 mars 2022

  En fängslande och mycket skrämmande skildring av utvecklingen i landet efter Sovjetunionens fall och beskrivning av hur väsensfrämmande från oss den ryska befolkningen och ledningen tycks vara.

 2. Intressant, lättläst och lärorik bok
  NinaCarina, 22 mars 2022

  Jag kan inte mycket om Ryssland och ryssar. Mycket intressant att läsa om deras kultur, tänk och historia. Även skrämmande. Lättläst och många utförligt beskrivna situationer där man förstår hur ryssar tänker och agerar. Man får även någon sorts förståelse för varför. Jag kunde inte lägga boken ifrån mig, sträckläste under några dagar. Tack Anna-Lena!

 3. Inte bara svart
  Ann-Britt Winnberg, 17 januari 2022

  Belyser Ryssland och deras befolknings problem med korruptionen.
  Förstår att det inte är något enkelt att få demokrati i detta stora land. Ledning och samhällsfunktioner som inte fungerar.

 4. En aning "mörkt", i mina ögon
  peronkrim, 25 maj 2021

  Visst träffande och en bra beskrivning av hur många ryssar tänker och agerar. Men lite väl "negativt" tycker jag.
  Har själv bott här lika länge, som A-L Lauren, sen 2006, Jag är visserligen inte journalist, eller författare, men har en åsikt ändå, och helt klart finns det en växande opposition mot det nuvarande styret, och dom styrande.
  Fast i alla fall inte än, på den nivån, att det får någon nämnvärd effekt i landet. Sen finns det ju också en hel del, för att inte säga väldigt mång... Läs hela recensionen

 5. Tack Anna-Lena Laurén!
  pichon, 24 maj 2021

  Aktuell, intressant, lättläst, rolig, oroande. Anna-Lena Laurén skriver så enkelt, initierat och spännande om Ryssland idag, så man vill inte lägga boken ifrån sig!

 6. Lättläst
  Bengt Jonsson, 26 april 2021

  Oerhört lättlöst med ett flyt i texten som gör att man inte slutar att läsa. Har ett mänskligt perspektiv som känns väldigt bra. Fakta kopplat till mänskliga öden ger ett synnerligen trovärdigt intryck.

 7. Kvalitetslitteratur
  Maija Leena Keloneva, 2 mars 2021

  Mycket god och sanningsenlig analys av dagens Ryssland. Fängslande och mycket färgstarkt skrivet. Jag hoppas på flera böcker på samma tema, ex. trigologi. Borde få pris.

 8. Anna-Lena skriver så intressant.

  Aha! är det så folket tänker ! En bok som ger en bild av Ryssland.
  Superintressant och ger oss förståelse.

 9. Initierat och intressant
  Robert Nilsson (Uppsala), 2 mars 2021

  Intressant nutidsskildring från en person som har lång erfarenhet och uttrycker sig balanserat men ändå vågar ha en tydlig åsikt.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Anna-Lena Laurén