Madonna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2020-09-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
122 g
SAB
Hc
ISBN
9789113108681
Madonna (pocket)

Madonna

(3 röster)
Pocket Svenska, 2020-09-16
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det börjar med en kyss. Eller ännu tidigare. I värmen mellan två armar alldeles nära varandra. Eller kanske tidigare än så. I händelser som finns nedskrivna i myndighetsdokument och sådana som saknas där.

Hon tänker på mannen som velat lära henne allt om skrivandet. Hon tänker på maken hon inte längre orkar tänka på. Hon tänker på om det är möjligt att vara både moder och kropp. Hon tänker på hur det skulle vara att få vila ut någonstans, hos någon. Hon kan inte längre skriva, men hon skriver ändå.

Sara Villius har fått ett kultrykte bland unga författare och läsare med Sex och Battle, stenhårda litterära skildringar av uppväxt, sexualitet och skrivande. Det är över tio år sedan senaste romanen utkom, men nu är Sara Villius äntligen tillbaka och hennes blick är skarpare än någonsin. I Madonna granskas vuxenlivet, kärnfamiljen och moderskapet lika kompromisslöst som hon tidigare undersökt ungdomen. Villius har skrivit en skoningslös undersökning av vad det är att vara kvinna och moder, madonna och kropp.

"det är så exakt, i minsta detalj, som det vanliga livet faktiskt kan vara, att man drabbas av ett slags svindel" DN

"... att en mamma får lov att vara så här existentiellt fuckad och så ambivalent i förhållande till patriarkatet och sexualiteten känns för mig sannare än det mesta" Aftonbladet

"Madonna är en direkt plågsam roman. Och en av årets finaste." Expressen

"Det är starkt och svart och skrämmande, skrivet utan skam. Och befriande att läsa om en kvinnovarelse som söker sig fram på sina egna smala djurstigar." Sveriges Radio
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Madonna
  2. +
  3. Paradis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradis av Sara Villius (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Villius