Inte av denna världen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (229.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ana Gil de Meli Nascimento
Utgivningsdatum
2020-10-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Inger Johansson
ISBN
9789113109381
Inte av denna världen (ljudbok)

Inte av denna världen Ljudbok

(8 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-10-05

Styckköp

141

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Helt uppslukad. Varje ord och tanke är perfekt utformad. Jag blir nästan arg för att den är så bra." Roxane Gay

Gifty studerar neurovetenskap vid Stanforduniversitetet och utför avancerad forskning i syfte att finna en medicinsk behandling mot depression och beroende. Hennes bror Nana var en lovande idrottsman men blev beroende av smärtstillande tabletter efter en fotskada, vilket fick oerhörda konsekvenser. Hennes deprimerade mor lämnar sällan sängen, svårt traumatiserad efter flytten till USA.

Gifty bestämmer sig för att finna den naturvetenskapliga förklaringen till den olycka som drabbat dem som står henne närmast. Samtidigt lockas hon allt mer tillbaka till sitt eget och sin familjs ghananska ursprung. Finns hoppet om en lösning snarare i detta sökande än i hennes avancerade forskningsprojekt?

Yaa Gyasis nya roman efter världsframgången med Vända hem är ett starkt berörande porträtt av en familj i USA som präglas av emigration, av depression, av beroende och sorg. Det är en roman om tro, vetenskap, religion och kärlek. Det är en oförglömlig läsupplevelse av den amerikanska litteraturens nya stjärnskott.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yaa Gyasi